MAINOS

Levätön juhannus

Uutiset

Samuli Kinnari

Pirkanmaan ympäristökeskuksen alueella ei viikoittaisen leväseurannan yhteydessä ole vieläkään havaittu levää seurantakohteilla. Myöskään yleisönäytteitä ei kuluvan viikon, kuten ei myöskään tätä edeltävän viikon aikana ole tullut. Syy on sama kuin kesän alkuviikkojenkin: viileän sateinen ja tuulinen sää.

Voimakas tuuli estää muuten levälle suotuisissa kasvuolosuhteissa tiheiden levälauttojen muodostumisen ja häiritsee yleensäkin levien havaitsemista. Säiden lämmetessä ja pilvisyyden vähetessä voi toki suojaisilla ranta-alueilla kehittyä leväesiintymiä melko nopeastikin ja tällöin on syytä muistaa leväpitoisen veden käyttöä koskevat rajoitukset.

Pirkanmaan ympäristökeskus seuraa levätilanteen kehittymistä muun muassa Vammalan Liekovedellä ja Houhajärvellä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top