MAINOS

Kesälomat vähentävät kuntien palveluja

Uutiset

Samuli Kinnari

Kesälomat vähentävät kuntien palveluja heinäkuussa. Neljä viidestä kunnasta sulkee virastoja, laitoksia tai muita toimintayksiköitä, mutta erilaisten varajärjestelyiden avulla palvelut hoidetaan tällöinkin.

Kiireisimmät ja keskeisimmät toiminnot hoidetaan sulkemisen aikana päivystyksen ja muiden avoinna olevien palveluyksiköiden avulla. Muun muassa sosiaali- ja terveyspalvelut, lastensuojelu, asiakirjojen vastaanotto, postitus, rakennustarkastukset ja lupa-asiat hoidetaan myös kesällä. Korvaavista palveluista tiedotetaan paikallislehden, ilmoitustaulun tai puhelinvastaajan avulla.

Useimmin suljettavia yksiköitä ovat kunnanvirastot, päivähoidon ja terveydenhuollon yksiköt, toimintakeskukset, kirjastot ja uimahallit. Kunnanvirastonsa sulkee 65 prosenttia kunnista, yleisimmin kolmeksi viikoksi heinäkuussa. Kesälomat on keskitetty monissa kunnissa heinäkuulle, jotta palvelut voidaan hoitaa tehokkaasti muuna aikana.

Kunnat ovat saaneet vain vähän palautetta kesän sulkemiskäytännöstä. Pääosin se on ollut kuitenkin myönteistä ja hyväksyvää. Kuntalaiset ovat tottuneet käytäntöön ja ovat tyytyväisiä, että keskittämisen ansiosta palvelut hoituvat muuna aikana viiveettä.

Kuntaliiton kyselyyn vastasi 84 prosenttia kunnista.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top