MAINOS

Houhajärvi korkkasi leväkesän

Uutiset

Samuli Kinnari

Pirkanmaan vesien levätilanne on edelleen pysynyt hyvänä viileän alkukesän vuoksi. Valtakunnalliseen leväseurantaan kuuluvista 30:sta havaintopaikoista ainoastaan Vammalan Houhajärvellä ja Kangasalan Kirkkojärvellä on todettu tämän viikon alussa vähäinen, silmin havaittava määrä levää. Pirkanmaan seurantapaikoilla ei tänä kesänä ole tätä ennen havaittu lainkaan sinilevää. Vakioseurannan ulkopuolelta on ilmoitettu ainoastaan yksittäisiä ensihavaintoja vähäisistä levämääristä.

Aikaisempina vuosina levää on havaittu jonkin verran etenkin rehevissä vesissä jo alkukesällä. Sääolosuhteet selittävät sinilevien vähäisyyden, eikä merkittävää runsastumista ole odotettavissa ennen kuin vedet lämpenevät ja sääolot ovat levien kasvulle suotuisat. Tyynillä ja lämpimillä poutasäillä levät saattavat runsastua suhteellisen nopeastikin vesien lämmetessä etenkin suojaisissa paikoissa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top