MAINOS

Talkoosoppa

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalassa on kehkeytynyt pienimuotoinen kohu hankkeesta, jonka tarkoituksena on Sylvään koululle sijoitettavaksi aiotulla kivimosaiikkityöllä kunnioittaa Tyrvään Pyhän Olavin kirkon talkoolaisten työtä. Ajatus on kaunis – mutta onko toteutustapa oikea?

Pyhän Olavin kirkkoa esittävän kivimosaiikkityön hinnaksi on julkisuudessa mainittu reilut 28 000 euroa. Miten työn ostaminen ja sijoittaminen Sylvään koululle kunnioittaisi kirkkoa korjanneiden talkoolaisten työtä? Yhtälö ei oikein avaudu tavalliselle taatelintallaajalle.

Jotenkin tuntuisi, että luontevin tapa kunnioittaa talkoolaisten työtä olisi hiljainen kiitos ja kirkosta huolehtiminen. Suurta kohua talkooväki tuskin kaipasi.

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko jo sinällään kertoo tehdystä urakasta kaiken oleellisen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top