MAINOS

Naukkarinen: Sähkön hinta pysynee korkealla

Uutiset

Koska pohjoismaiset vesivarannot ovat vielä selvästi keskimääräistä pienemmät, sähkön hinta sekä markkinahintojen että loppuasiakashintojen osalta tullee edelleen pysymään edellisiin vuosiin verrattuna korkeana. Näin sanoo Sähköenergialiitto ry:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen.

Pohjoismaiset vesivarannot ovat vielä yli 20 % pienemmät kuin keskimäärin (energiana noin 20 TWh) ja lähes 30 % pienemmät kuin vuosi sitten (energiana noin 26 TWh). Viimeisen 12 kuukauden aikana sähköenergian hinta teollisuusasiakkaille on kallistunut 39 % ja kotitalouksillekin 28 %. Loppuasiakkaiden veroton sähköenergiahinta julkisin listahinnoin oli kesäkuussa sekä kotitalousasiakkaiden että teollisuusasiakkaiden osalta keskimäärin 3,7 c/kWh ja arvonlisäverollinen hinta 4,5 c/kWh.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top