MAINOS

Viestejä, joita ei koskaan lueta

Kolumni

Samuli Kinnari

Internet kaikkine ominaisuuksineen on vielä iso muusi, jossa ei pakollisten perusteiden lisäksi ole standardeja. Kaikki tekevät niin kuin parhaiten näkevät. Se ei hyödytä oikein ketään.

Esimerkiksi sähköpostiohjelmissa on paljon mukavia ominaisuuksia, kuten vaikkapa lukukuittaus. Kun lähettää sen matkaan, pitäisi ainakin periaatteessa tietää, että vastaanottaja on viestin lukenut. Siis periaatteessa – harvinaisen paljon vain tulee lähetettyä viestejä, joita kukaan ei lue.

Lukukuittausten palautumattomuuteen on tietenkin monia syitä. Yksi on juuri se, että vastaanottajalla onkin erilainen sähköpostiohjelma tai webmail, eikä lukukuittaus koskaan edes löydä perille. Toiseksi kyse saattaa olla tietämättömyydestä: “Lukukuittaus. Mikähän se on? Lähettääkö se minusta eteenpäin jotain tietoa? En uskalla lähettää sitä.”

Internetissäkin yhteiset käytännöt olisivat kaikkien etu.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top