MAINOS

Kesäfestarit

Kolumni

Ilkka Koskinen

Kesällä en ole juurikaan viihtynyt perinteisillä festareilla, syystä ja toisesta. Raumanmerenjuhannukseeen päädyin takavuosina yhdeksi illaksi. Hyvien esiintyjien lomassa tunnelmaa latisti lähinnä tilanahtaus ja juontajana toimineen tulevan kansanedustajan Tony Halmeen rasistissävytteinen puheenparsi.

Säännollisesti olen osallistunut vain pienemmistä kokonaisuuksista koostuvaan kaupunkifestivaaliin, Tammerfestiin. Tampereella asuessani se oli helppoa ja vaivatonta, tänä kesänä kävin tottumuksesta. Pienemmistä klubikeikoista ja konserteista koostuvasta tarjonnasta voi valita juuri sen mikä kiinnostaa. Ja
elää välillä muuallakin kuin festarialueella. Tämän tyyppisten tapahtumien soisi yleistyvänkin.

Toisaalta monissa konserteissa oli saman katon alle saatu merkillisiäkin yhdistelmiä. Lämmittelijä ei aina ollut samalle kohderyhmälle kuin itse pääesiintyjä. Lisäksi festivaalin mukana kaupunkiin muuttivat melu- ja jäteongelmat.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top