MAINOS

Suomalaiset matkustivat vuonna 2002 edellisvuoden tapaan

Uutiset

Suomalaisten matkailutottumukset pysyivät ennallaan vuonna 2002 edelliseen vuoteen verrattuna. Maksullisen majoituksen sisältäviä kotimaanmatkoja oli saman verran kuin edellisvuonna eli 4 miljoonaa. Mökki- ja vierailumatkoja tehtiin kotimaassa 19 miljoonaa, mikä oli runsaat 10 prosenttia edellisvuotta enemmän. Ulkomaille tehtiin edellisvuoden tapaan 2,6 miljoonaa vapaa-ajanmatkaa. Vapaa-ajanristeilyjä tehtiin 2,1 miljoonaa, sama määrä kuin vuotta aiemminkin. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen Suomalaisten matkailu -tutkimuksesta.

Suosituimmat lomakohteet ovat säilyttäneet asemansa ulkomaanmatkailussa. Yöpymisen sisältäneitä ulkomaan vapaa-ajanmatkoja tehtiin viime vuonna edellisten vuosien tapaan eniten Viroon, Espanjaan, Ruotsiin, Venäjälle ja Kreikkaan. Näihin maihin tehtiin yhteensä 1,6 miljoonaa matkaa, mikä oli 62 prosenttia kaikkiaan 2,6 miljoonasta ulkomaan vapaa-ajanmatkasta. Matkailu lisääntyi eniten Venäjälle, kun taas eniten väheni Kreikkaan suuntautunut matkailu.

Pitkiä, vähintään 4 yöpymisen ulkomaanmatkoja tehtiin 1,6 miljoonaa ja lyhyitä, 1-3 yöpymisen matkoja miljoona. Ulkomaanmatkalla vietettiin keskimäärin 7 yötä. Pitkät matkat suuntautuivat pääasiassa Espanjaan ja Kreikkaan sekä Suomen lähialueille Ruotsiin ja Viroon. Lyhyet matkat kohdistuivat useimmiten Baltiaan, Venäjälle ja Ruotsiin.

Matkatoimistojen palveluja käytettiin lähes 1,8 miljoonan ulkomaan vapaa-ajanmatkan järjestämisessä eli kahdessa kolmasosassa matkoista. Suoraan majoitusliikkeistä tai liikenteenharjoittajien kautta järjestettiin viidennes matkoista eli runsaat 500 000 matkaa. Ilman etukäteisvarauksia tehtiin ulkomaanmatkoista 12 prosenttia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top