MAINOS

Kun uni iski

Kolumni

Tanja Kallio

Koin tässä taannoin aika mielenkiintoisen jutun. Nimittäin unikohtauksen. Olen lukenut monta kertaa suosikkisarjakuvastani Karvisesta kuinka kissalle iskee unikohtaus. Se on hauskaa. Kuinka yksi “pieni” kissa nukahtaa kesken kävelyn, jopa kesken ruokailun. Naama kipossa katin pään päälle ilmestyy iso Z-kirjain.

Vaan todellisuus muuttaa hauskuuden. Minä olin todistamassa tällaista unikohtausta. Istuin tuolissa ja tein puukon kanssa yhteistyötä. Mietin, että olen hieman väsynyt, eikä ihme, sillä olin valvonut pitkään ja herännyt aikaisin. Siinä siis istuin ja veistelin. Yht´äkkiä tajusin, että silmäni eivät yksinkertaisesti pysy auki. Koin ensimmäistä kertaa “painavat silmäluomet”-ilmiön. Seuraavassa hetkessä tajusin kuinka puukko tipahti kädestäni. Olin nukahtanut hetkeksi, enkä sitä itse edes tajunnut. Nojasin käsiini. Haukottelin. Venyttelin. Haukottelin. Nukahdin. Herätessäni tajusin, että kello oli siirtynyt ajasta uuteen. Oli kulunut 15 minuuttia taistellessani unten rajamailla.

Hain hanasta kylmää vettä ja kävelin hetken pihalla. Tulin takaisin sisälle ja jatkoin hommaani, sillä minun piti veistos saada valmiiksi. Olin onnellinen, että tämä kohtaus iski kotona.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top