Yli 60 000 ekaluokkalaista liikkeellä

Uutiset

Koulutiellä kulkee tänä syksynä lähes 600 000 koululaista, joista yli 60 000 on ekaluokkalaisia. Autoliitto toivoo, että myös koululaiset kiinnittäisivät huomionsa liikkumiseen. Koulumatkaan kannattaa tutustua etukäteen yhdessä vanhempien kanssa. Suojatien käyttäminen, pysähtyminen ja katsominen molempiin suuntiin ennen kadun ylittämistä ovat pieniä, mutta tärkeitä asioita kadun ylityksessä. Koululaisen näkyvyyttä liikenteessä voidaan parantaa värikkäillä vaatteilla ja heijastimilla.

"Niin kotona kuin koulussakin on hyvä kerrata liikenneasioita, jotta liikkuminen ei muodostuisi automaattiseksi rutiiniksi. Kadut, jalkakäytävät ja tiet eivät ole leikkialuetta. Liikutaanpa sitten jalan, pyörällä, potkulaudalla, julkisella kulkuvälineellä tai omalla autolla, tulee ottaa aina myös toiset huomioon", muistuttaa Autoliiton järjestöpäällikkö Matti Sinervä.

Autoilija voi helpottaa pienten koululaisten liikkumista monin tavoin. Sinervän mukaan oikea tilannenopeus ja koululaisten aktiivinen havainnoiminen ovat ensiarvoisen tärkeitä. "Pienten koululaisten katse on huomattavasti aikuista alempana, ja siksi koululaisten on vaikea hahmottaa laajaa kuvaa ympäristöstä. On hyvä pysähtyä tavallista kauemmaksi suojatien reunasta, jolloin lapselle annetaan enemmän näkökenttää", Sinervä toteaa. Katsekontakti koululaiseen luo yhteyden autoilijan ja koululaisen välille.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat