Houhajärvessä ja Liekovedessä vähän sinilevää

Uutiset

Pirkanmaan ympäristökeskuksen leväseurannassa löydettiin tällä viikolla Vammalan havaintokohteilta Liekovedeltä ja Houhajärveltä vähän sinilevää. Koko maakunnassa on 30 havaintokohdetta, joista valtaosa on täysin puhtaita. Runsaasti levää kirjattiin vain kahdessa kohteessa ja vähän levää viidessä kohteessa.

Loppukesän oikukkaat säät saattavat muuttaa levätilannetta nopeastikin, sillä voimakkaat tuulet hajottavat tehokkaasti levälauttoja, mutta tasainen tuuli voi siirtää leväesiintymiä rannalta toiselle. On myös syytä muistaa, että loppukesä ja alkusyksy ovat yleensä sinileville otollista aikaa.

Limalevästä ilmoituksia

Sinilevien lisäksi on ympäristökeskukseen tullut ilmoituksia ja näytteitä limalevästä, joka on loppukesälle ominainen ja viihtyy erityisesti ruskeissa vesissä. Limalevä ei ole myrkyllinen levä, mutta aiheuttaa etenkin ihoa pyyhkeellä kuivattaessa usein kiusallista kutinaa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat