Herukkasato viimevuotista parempi

Uutiset

Herukasta odotetaan parin huonon vuoden jälkeen normaalia satoa. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta arvioidaan, että mustaherukkaa saadaan tänä vuonna noin 3 miljoonaa kiloa. Pieni osuus tästä on mustaherukan värimuunnosta eli viherherukkaa. Puna- ja valkoherukan sadon odotetaan olevan yhteensä noin 1,5 miljoonaa kiloa.

Herukkakasvustot eivät monien muiden kasvien tavoin kärsineet ankarasta talvesta. Keväthallat sen sijaan koettelivat herukkapeltoja eniten maan itäosassa, missä kukinta-aikana tuli jonkin verran vioituksia. Tästä huolimatta sieltäkin saadaan kohtuullinen sato.

Satokausi käynnistymässä

Puna- ja valkoherukkaa on jo näkynyt torimyynnissä heinä-elokuun vaihteesta lähtien. Nämä kypsyvät herukoista ensimmäisinä. Mustaherukkaa alkaa liikkua enemmän markkinoilla vasta elokuun puolivälin jälkeen, jolloin konekorjuu käynnistyy päätuotantoalueilla. Mustaherukan sesonki painottuukin tänä vuonna elokuun loppupuoliskolle.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat