MAINOS

Kyylämummot aisoihin

Kolumni

Leimaa-antavaa suomalaiselle kerrostaloasumiselle on naapureiden kyttääminen. Osa ihmisistä tuntuu ottavan elämäntehtäväkseen naapurissa asuvien elämäntavan seurannan. Yölliset wc-käynnit rekisteröidään, samoin vieraat (pahinta laatua tietenkin yöpyvät sellaiset), huonekalujen siirtämiset, television katsomisäänet radiota unohtamatta. Autojen parkkeeraus, pyörien säilyttäminen ja kellarivaraston siisteys, hissin käyttö ja mattojen tuuletus ovat suurennuslasin alla. Rappukäytävässä häilähtävä varjo ovisilmän kohdalla ja heilahtavat verhot ikkunassa ovat monessa kerrostalossa arkipäivää.

Ehdottaisinkin kaikille elämäänsä kyllästyneille ihmisille, joille toisten kyttääminen on ainoa elämän sisältö, uuden harrastuksen hankkimista. Eikö tuntuisikin paljon mukavammalta käydä vaikka kansalaisopiston harrastepiirissä naapureiden tekosten isännöitsijälle raportoinnin sijaan? Mielikin olisi hyvä, kun näkisi kättensä jäljen vaikka käsityönä sen sijaan että saisi osakseen naapuriasukkaan vihaiset katseet. Ja yönsäkin saisi nukkua rauhassa, kun ei tarvitsisi ”päivystää” kuullakseen kaikki kolinat ja vessanvedot seinän takaa.

Miten olisi, ilmoittaudutaanko kurssille jo huomenna?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top