MAINOS

Vaaleja ei pidä niputtaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Meppien ajatus kunnallis- ja europarlamenttivaalien yhdistämisestä on huono. Vaalien yhdistäminen saattaisi jonkin verran lisätä europarlamenttivaalien äänestysintoa, mutta kunnallisvaalit todennäköisesti kärsisivät.

Kunnallisvaalien järjestäminen europarlamenttivaalien yhteydessä sekoittaisi äänestäjiä turhaan. Vaalijärjestelyissä kun on yksienkin vaalien yhteydessä koukeroita aivan tarpeeksi. Ensi vuotta ajatellen vaalien yhdistämispäätös syntyisi auttamattoman myöhässä.

Kunnallis- ja europarlamenttivaalien niputtaminen pysyvästi vaatisi pidentämään kunnallisvaalikauden nykyisestä neljästä vuodesta viiteen vuoteen. Europarlamenttivaalien kesäkuinen vaalipäivä on myös suomalaisten kannalta huono, koska muista Euroopan maista poiketen kesälomakausi on meillä jo kesäkuussa hyvässä vauhdissa. Lomat todennäköisesti syövät europarlamenttivaalien äänestysaktiivisuutta.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top