Sähköt poikki

Kolumni

Pääkaupunkiseudulta olivat sähköt poikki lauantai-iltana noin tunnin verran. Sattumus oli valtakunnan ykkösuutinen, mikä sinällään on aika koomista. Täällä maaseudullahan sähkökatkot ovat – jolleivät nyt aivan arkipäiväisiä – niin tuttuja juttuja kuitenkin. Esimerkiksi juuri toukokuussa Äetsässä oli iso osa kuntalaisista sähköä vailla nelisen tuntia.

Kun pääkaupunkiseutulaisilta menivät lauantai-iltana sähköt, ruuhkauttivat he hätäkeskuksen turhilla puheluilla. Oli erittäin surullista lukea lehdestä, että hätäkeskus ei ehtinyt vastaamaan noin 90 puheluun. Joukossa oli varmasti aitoja hätäpuheluita. Kenellekään ei todellakaan pitäisi tulla mieleen soittaa hätäkeskukseen vain sähkökatkoksen syytä tai kestoa tiedustellakseen.

Pääkaupunkiseudun sähkökatko kuitenkin todisti miten riippuvainen yhteiskuntamme sähköstä on. Se on vähän arveluttavaakin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top