Sääntöjen monimutkaisuus

Kolumni

Olen aina ollut siinä onnellisessa asemassa, että erilaisten urheilulajien syvin olemus on minulle selvinnyt helposti. Olen mielestäni kerrasta hiffannut miten jonkin pelin säännöt menevät. Mutta seinä iski eteeni kun aloin niitä opettamaan muille.

Sain huomata, ettei olekaan ihan niin helppoa kertoa sääntöjä ja vielä olettaa että ne menevät kerrasta perille. Kuinka suuri onkaan se skaala, jolla pienemmät ihmiset asioita näkevät. Jokin viiva, jonka olen piirtänyt noin puolen metrin mittaiseksi saattaakin muuntua heidän silmissään noin puolitoistametriseksi.

Pesäpallo on yksi niistä lajeista, joissa todellakin näkee työnsä tuloksen. Kun ensin neljä tuntia jauhetaan asiaa mahdollisimman yksinkertaisella rautalangalla, niin seuraavilla tunneilla saattaa olla jo mahdollisuus jättää lanka kotiin. Ja ilme omalla sekä lapsen kasvoilla, kun asia on ymmärretty perin pohjin, on näkemisen arvoinen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top