Päättämisen vaikeus, piirit ja vuoden päivät

Palstoilta poimittua

Alueviesti
Torstaina 28.8.2003

Pääkirjoitus pohtii Kiikoisten maakunnanvaihdoshaluja. Vuonna 1997 kunta siirtyi Pirkanmaalta Satakuntaan. Nyt halut takaisin Pirkanmaalle ovat kovat.

"Tahtoo Kiikoinen sitä taikka tätä, se ei itse pysty asiasta päättämään. Vain anomaan siirtoa valtioneuvostolta. Kuusi vuotta ei ole pitkä, ja tuskin riittävä aika saattamaan unohduksiin valtioneuvostonkaan kaltaisessa instituutiossa niitä ponnekkaita perusteluja, joita Kiikoinen edellistä siirtoa hakiessaan Satakunnan puolesta esitti. Yhtä kaikki, Kiikoisten käyttäytyminen edustaa holtitonta peränpitoa, joka jo kerran on sotkenut maakunta- ja seutukuntajakoa ja saattaa sen tehdä toistekin."

Lauttakylä
Torstaina 28.8.2003

Pääkirjoituksessa todetaan, että "kansalaisopitojen piirien käynnistymistä on jo odoteltu tarmoa puhkuen monessa talossa."

"Ilolla laittaa myös merkille sen, että opiston piirejä järjestetään myös haja-asutusalueella. Toivottavasti piireille löytyy jatkossakin paikkoja kyliltä."

Tyrvään Sanomat
Lauantaina 30.8.2003

Ilkka Vänttinen pohtii Tällä kerralla -palstalla onko vuosi lyhyt vai pitkä. Kokemusperäistä tietoa hän aikoo hankkia vuoden mitasta maanantaina alkavalla 364 vuorokauden mittaisella vuorotteluvapaalla.

"Kiitos kysymästä, aion opiskella. Tutkinto jäi vähän kesken kolmekymmentä vuotta sitten, joten nyt on korkea aika täydentää sitä. Opinnäytteen aihe on periaatteessa jo selvillä, mutta maailmoja syleilevänä sitä pitäisi rajata."

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat