MAINOS

Huittisten liikennejärjestelyt epäonnistuneet

Kolumni

Samuli Kinnari

On kummallista, että Huittisissa yhtenään laitetaan kaupungin sisääntuloteiden liittymiä uuteen uskoon. Sahkon risteys sai liikennevalot viime vuonna ja nyt on ruopattu puolisen vuotta Sammun risteystä. Liittymien edellisistä muutostöistäkään ei ole ikuisuuksia kulunut.

Sahkon liikennevaloissa ei ole mitään järkeä. Aikanaan valoja perusteltiin sillä, että risteyksessä ei osattu ajaa. Sahkossa kun jostain syystä rytisi pelti yhtenään, vaikka risteyksessä ei tarvinnut edes osata ylittää kaikkia kaistoja kerralla. Liikennevalot eivät ole onnistuneet kolareita poistamaan ja valoissa luoviminen on tuntunut tuottavan muutenkin ongelmia – Turun suunnasta kaupunkiin ajamista selvitettiin oikein paikallislehden palstoilla. Sen liikennevalot ovat kuitenkin saaneet aikaan, että yhä useampi ohikulkija pysähtyy matkallaan Huittisissa. Yleensä punaiset loimottavat täysin tyhjässä risteyksessä.

Tällä hetkellä Huittisissa riman alittavat reiluimmin Sammun risteyksen tietyömaan väliaikaiset liikennejärjestelyt. Ensinnäkin itse risteys on omituisen lavea ja hyvin epälooginen, kun valtatietä suoraan menevät joutuvatkin tavallaan tekemään suorakulmaisen käännöksen. Kaupungista tuleville on pakolliseen pysähtymiseen velvoittava merkki, jonka olemassaolo ei kuitenkaan Turun suunnasta ajaville ole itsestään selvää. Varsinkin läpikulkuliikenne haparoi paikalla. Tietyömaalla liikkuessa toki tulee olla varovainen, mutta poikkeavista järjestelyistä kertovien merkintöjen pitäisi olla niin selkeät, ettei yhdellekään autoilijalle ole epäselvää, miten paikalla pitää ajaa.

Valtatien risteyksiin omaksuttu liikennejärjestelykulttuuri juontanee juurensa Huittisten kaupunkialueelle, jonne rakennetuista kavennuksista natkutettiin heti niiden ilmestyttyä. Lieni rakentajillekin yllätys, että rekka-autoa ei saanut vääntymään rekka-autoa pienempään hidasteeseen. Fysiikan lait ovat ihmeelliset.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top