MAINOS

Pehula valaistava pimeään aikaan ympäri vuoden

Kolumni

Samuli Kinnari

Äetsän kuntakeskuksessa eli Pehulassa ei alkaneena syksynä ennen keskiviikkoa pidetty katuvalaistusta päällä. Valaistuksen puuttuminen pimeään aikaan on merkittävä ongelma, sillä pimeys rajoittaa ihmisten liikkumista ja luo turvattomuutta. Pimeää kuntakeskusta ei kuntakeskukseksi tunnista, mikä on kunnan imagon kannalta erittäin haitallista. Jo iltayhdeksän tienoilla säkkipimeyteen vaipuva kuntakeskus on hyvin omituisen näköinen.

Pehula tulisi valaista ympärivuotisesti aina pimeään aikaan. Mahdollisuuksien mukaan koko pimeän ajan päällä olevan valaistuksen voisi rajata esimerkiksi liikekeskustan alueelle Päätien ympäristöön välille Myllytie – Pukinojantie. Muualla Pehulassa ja koko kunnassa katuvaloja voitaisiin polttaa nykyiseen malliin, eli kesällä valot saisivat huokaista ja pimeään aikaan niitä ei pidettäisi päällä sydänyöllä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top