MAINOS

Käsittämätöntä tuhoamisvimmaa

Kolumni

Samuli Kinnari

Vammalassa rikottiin perjantain ja maanantain välillä ulkovalaisinten lamppuja päiväkodin pihamaalle – jopa hiekkalaatikkoon. Viikonlopun saldoon näillä seuduin kuuluu myös kalanmyyntivaunun tuhoaminen, ikkunoiden kivittämisiä sekä mökkimurto ja automurtoja.

Tuhoamisvimman motiivia on mahdotonta käsittää. Niin sanottu tavallinen varkaus on maallikonkin helppo järjellä selittää: joku ottaa toiselta, kun ei ole itsellä. Mutta mitä ihmettä joku kostuu lamppujen rikkomisesta päiväkodin pihamaalle tai kalanmyyntivaunun tärvelystä? Onko siitä tekijälle jotain hyötyä? Mikä on motiivi?

Tuhotöitä tapahtuu paljon ja valitettavan usein tekijät jäävät hämärän peittoon, vaikka tapauksilla olisikin näkijöitä. Häiriökäyttäytymisestä on tullut niin arkipäiväistä, ettei siihen enää kiinnitetä huomiota. Välinpitämättömyyden soisi jalostuvan välittämiseksi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top