MAINOS

Kurkien päämuutto käynnissä

Uutiset

Samuli Kinnari

Lintuharastajien keskusjärjestö BirdLife Suomesta kerrotaan, että kurjet lähtivät tiistaina suurin joukoin muuttomatkalle. Eniten kurkia on nähty Keski-Suomessa. Parvia on havaittu myös etelärannikolla.
Kurkien syysmuutto on alkanut vähitellen jo elokuussa ja niiden päämuutto jakautuu aina useaan huippupäivään. Syyskuun alkupuoliskolla muuttomatkalle lähtevät pääosin Pohjois-Pohjanmaan kokoontumisalueiden linnut. Suurimmat muuttosummat lasketaan tällöin usein Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla.Viimeisinä lokakuussa Suomesta poistuvat Vaasan lähelle Söderfjärdenin peltoaukealle, kokoontuneet linnut.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top