MAINOS

Pohjanmaantie pysyköön nykyisellä reitillään

Kolumni

Samuli Kinnari

Pirkanmaan maakuntakaava muuttaisi kantatie 44:n eli Pohjanmaantien reittiä Äetsässä. Suunnitelmien mukaan tie kääntyisi Leikkuussa niin sanotulle Pohjanmaantien rampille sekä siitä edelleen Vammalaan ja kaupungin keskustan läpi valtatie 12:lle. Vastaavasti valtatie 12:n ja Leikkuun väli Kiikassa muuttuisi seudulliseksi tieksi. Esitys on omituinen.

Kantatie 44:n nykyinen ydintehtävä on syöttää Etelä-Pohjanmaalta tulevaa liikennettä Turkuun. Pohjanmaalta Tampereelle haluavat pystyvät ajamaan pääsääntöisesti valtatietä 3. Tuskinpa maakuntakaavassa oleva suunnitelma lyhyellä aikavälillä muuttaisi Kiikkaan jäävän pätkän fyysistä kokoa, mutta opasteet tietenkin siirtyisivät Vammalaan. Se tietäisi Turun suunnasta tuleville omituista koukkausta.

Eniten kummastuttaa, miksi ihmeessä Pohjanmaantien liikennemassat halutaan sulloa tunnetusti ahtaaseen Vammalan keskustaan? Vai onko liikennemäärällä mahdollisesti tulevaisuudessa tarkoitus vauhdittaa Kilpinokan sillan rakentamista? Jos tavoitteena jo olemassaolevista reiteistä huolimatta on palvella Pohjanmaalta Tampereelle suuntautuvaa liikennettä, kannattaisi kantatie 44 pätkäistä jo Kiikoisissa ja ohjata liikenne valtatie 11:tä Tampereelle.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top