MAINOS

Pohjavesivaje jatkuu Pirkanmaalla

Uutiset

Samuli Kinnari

Kuivasta kaivosta kärsitään edelleen monessa pirkanmaalaisessa kotitaloudessa. Viime vuonna alkaneeseen pohjavesivajeeseen ei ole kuluvasta vuodesta löytynyt helpotusta. Pirkanmaan ympäristökeskuksesta kerrotaan, että yleensä pohjavedenpinnat lähtevät nousuun syyskuun alussa. Nyt kuitenkin elokuun lopun ja syyskuun sateet jäivät vain noin neljännekseen keskimääräisistä, eivätkä nostaneet pohjavesiä.

Ympäristökeskuksen mukaan joissakin Tampereen seudun vesilaitoksissa on jouduttu järjestelemään pohjavedenottoa. Veden vähyys ei ole ainut probleema, vaan huono pohjavesitilanne voi aiheuttaa ongelmia myös veden laadulle.

Talven 2003-2004 pohjaveden riittävyys riippuu tulevien sateiden määrästä ja talven tulon ajankohdasta. Jotta pohjavesivarantojen suhteen päästäisiin edes tyydyttävään tilanteeseen, pitäisi ennen talven tuloa sataa vetenä vähintään 250 millimetriä. Pirkanmaalla sataa loka-marraskuun aikana keskimäärin runsaat 100 millimetriä, josta kuluvana syksynä huomattava osa menisi maankosteuden vajauksen täyttämiseen. On siis todennäköistä, että pohjavesitilanteesta tulee ensi talvena edellistalveakin vaikeampi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top