MAINOS

Syksy toi talviomenat markkinoille

Uutiset

Lobo ja muut talviomenalajikkeet ovat saapuneet markkinoille. Hedelmän- ja Marjanviljelijäin liitosta arvioidaan, että ammattiviljelmien talviomenasato on tänä vuonna normaali, noin 1,4 miljoonaa kiloa. Lämmin loppukesä kasvatti omenasadon hyvälaatuiseksi ja syyskuun alun yöpakkaset värittivät omenat herkullisen punaposkisiksi.

Lobo on yhä talviomenien ykkönen. Sen sato on noin kolmannes kaikista meillä viljellyistä omenista. Muita nyt markkinoille tulevia talviomenalajikkeita on muun muassa mehukas ja rapea Aroma. Loboa ja muita talviomenia riittää kaupoissa marraskuulle asti.

Merkittävimpiä omenanviljelyalueitamme ovat läntinen Uusimaa, Lounais-Suomen rannikkoseutu ja Ahvenanmaa. Muutamia omenatarhoja on viime vuosina perustettu myös muualle Etelä-Suomeen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top