MAINOS

Mitä väliä sillä oikeastaan on?

Kolumni

Tanja Kallio

Olen ottanut itselleni projektin. Joskus ammoisina aikoina, kun lukiossa vielä olin, sain päähänpiston pitkän matematiikan lopettamisesta ja siirryin lyhyen ryhmään. En kiellä, etteikö itselläni olisi ollut suurinta osaa siirtymisessäni, muttei silloinen opettajanikaan paljoa jatkamistani kannustanut.

Nyt sen sitten sain tuntea nahoissani. Nimittäin pitkä matematiikka on laji, josta saa monissa hauissa lisäpisteitä, niin myös opettajien koulutukseen hakeutuessa. Kaksi pientä pistettä takaisivat minulle, ihmiselle joka ei liiemmin kirjoituksista aikoinaan välittänyt, pääsykoepaikan.

Otin itseni puhutteluun ja päätin lähteä suorittamaan keskenjääneitä kursseja aikuislukioon. Ja tässä sitä nyt sitten ollaan. Tänään olisi ensimmäinen koe. Derivaatta ja sen kaverit ovat valvottaneet minua koko viikonlopun ja tämän päivänkin on päässäni vain pyörinyt neliöjuuret ja peruskaavat. En minä siitä kokeesta läpi tule pääsemaan, mutta kokeillaan nyt vaikka vain kiusaksi.

Ja loppujen lopuksi pääsen kysymykseen, joka mieleeni kirposi jo lukiossa. Jos tiedän, että maitopurkki maksaa kaupassa alle euron, niin miksi ihmeessä sekoittaisin siihen x:n ja y:n, saati niitten potenssit ja neliöjuuret?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top