MAINOS

Lasten heijastinliiveissä myös riskejä

Kolumni

Samuli Kinnari

Viime aikoina eri toimijat ovat lahjoittaneet esimerkiksi useisiin päiväkoteihin heijastinliivejä lasten turvaksi. Keltaiset liivit päällä kulkeva lapsi varmasti erottuu pimeässä, mutta antaako heijastus vääriä viestejä?

Heijastinliivit ovat kirjaimellisestikin loistava juttu ja niitä on perinteisesti nähty esimerkiksi poliisien, pelastushenkilöstön ja pikimiesten päällä. Moni autoilija varmasti yhdistääkin heijastinliivit äärimmäisen poikkeavaan liikennetilanteeseen. Liivit päällä saikkaileva niin sanottu tavallinen jalankulkija ei kuitenkaan ole poikkeava liikennetilanne. Heijastinliivit saattavatkin kiinnittää liikaa muiden tielläliikkujien huomiota.

Vastaavasti voisi kuvitella, että heijastinliivit voivat herättää kantajassaan liioiteltua turvallisuudentunnetta. Se saattaa pahimmassa tapauksessa ilmetä uhkarohkeutena liikenteessä.

Onkohan kukaan tutkinut heijastinliivien psykologisia vaikutuksia? Jos ei, niin syytä saattaisi olla.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top