MAINOS

Paikallisia verkossa

Palstoilta poimittua

Samuli Kinnari

Palstoilta poimittiin tällä kertaa paikallisia nettiraapustuksia lokakuulta.

Satonen.net

Kansanedustaja Arto Satonen kirjoittaa kotisivuillaan, että opetusryhmille on määrättävä maksimikoko.

“Viime vuosien kuntatalouksien heikentyminen on ajanut monia kuntia vaikeiden päätösten eteen. Silti tiukassakaan taloustilanteessa ei voida hyväksyä peruskoulutuksen edellytysten heikentämistä. Lapsien ei pidä joutua kuntien heikon talouden maksajiksi. Taloudellisin syin ylisuuriksi mitoitetut opetusryhmät tulevat maksamaan Suomelle huomattavasti lisääntyvien oppimisvaikeuksien, erityisopetuksen ja syrjäytymisen muodossa.

Kannatan kuntien laajaa itsemääräämisoikeutta, mutta lapsille on silti tarjottava kaikkialla Suomessa tasa-arvoinen mahdollisuus peruskoulutukseen. Koulutuksen tasa-arvoa turvaisi laissa määritelty opetusryhmien maksimikoko. Lakialoitteessani ehdotan 1.-2.-luokkien maksimikooksi 25 oppilasta ja 3.-9.-luokkien suurimmaksi kooksi 30 oppilasta.”

+ Satonen.net

Vasara

Ranskalainen vaihto-oppilas paljastaa Vammalan lukion verkkojulkaisu Vasarassa etukäteistietonsa Suomesta.

“Tiesin, että sauna on suomalainen, että suomalaiset ovat vaaleita ja että täällä on kylmä.”

+ Vasara

Punkalaidun.net

Juhani Törmä kirjoittaa Punkalaidun.netissä “Ajatuksia kunnasta ja muusta…”.

“Anno Domini (Herran vuonna) 1639 kenraalikuvernööri Pehr Brahe antoi käskykirjeen jolla Punkalaidun erotettiin omaksi kirkkoherrakunnakseen. Sen jälkeen on paljon vettä virrannut Punkalaitumenjoessa, moni sukupolvi rakentanut ja kehittänyt pitäjää kukin omalla tavallaan. Ja työ jatkuu…sen loppua ei ole niin kauan kuin ihmisten työ oman asuinpaikan hyväksi on osa ihmisluontoa.”

+ Punkalaidun.net

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top