MAINOS

Lukutoukan päänsärky

Kolumni

Mika Hyssi

Verkkokirjakauppa Amazon.com on tällä viikolla ottanut käyttöön kehittämänsä hakukoneen, joka etsii käyttäjän hakusanoja nykyisten tekijä- ja nimeketietojen lisäksi myös kirjan sisällöstä. Sisältöhaku on eittämättä lisäetu kaupankäynnin vilkastuttamiseksi, mutta samainen palvelu olisi paikallaan myös kirjastossa.

Monen Suomen kirjaston aineistotietokanta löytyy nykyisin myös verkosta. Vaikka kirjastojen verkkopalvelut kehittyvät jatkuvasti, on lukemisen hankkiminen edelleen kovin jäykkää. Lukutoukan haku-urakka on usein rajattu tekijä-, nimeke- ja asiasanatietoihin. Näiden perusteella tietokirjallisuus löytyy yleensä melko vaivattomasti, mutta romaanihyllyä tutkiessa asiasanoista ei ole hyötyä – niitä kun ei käytännössä ole. Sisältöhaun lisäksi oivallisia virikkeitä lukemisen löytämiseksi olisivat myös kuva kirjan kannesta ja takateksti.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top