MAINOS

Koti on tärkeä

Kolumni

Mika Hyssi

Alzheimer-keskusliiton 15-vuotisjuhlaseminaarissa keskiviikkona koottiin muistihäiriö- ja dementiatyön valtakunnallista palapeliä. Seminaarin tarkoituksena oli herättää yhteiskunnallista keskustelua dementoiviin sairauksiin sairastuneiden ihmisten sekä heidän omaishoitajiensa asemasta ja palveluiden tarpeista.

Suomessa on tällä hetkellä ainakin 80000 keskivaikeasti dementoitunutta ihmistä. Dementoituneen ja yleensä sairaan ihmisen hoitaminen kotona vaatii paljon auttajalta. Se on henkisesti ja fyysisesti raskasta ja pahimmassa tapauksessa oma elämä sulkeutuu neljän seinän sisään. Omaishoitaminen on mielestäni arvokasta työtä, mutta sitä ei tueta yhteiskunnallisesti tarpeeksi. Laitoshoitoon siirretään usein liian aikaisessa vaiheessa. Oma koti on myös tärkeä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top