MAINOS

Numeron siirrettävyyden jälkimaininkeja

Kolumni

Samuli Kinnari

Heinäkuun loppupuolelta alkaen matkapuhelinoperaattoria on voinut vaihtaa niin, että vanha numero säilyy. Moni onkin uutta mahdollisuutta käyttänyt.

Viestintävirasto edellytti, että teleyritysten on perustettava maksuton palvelunumero, josta saa selville, mihin verkkoon tiedusteltu numero kuuluu. Tämä palvelu onkin avattu ja toimii, mutta palvelunumeron olemassaolosta on tiedotettu todella heikosti.

Itselleni numeroasia pälkähti jossain vaiheessa syksyä päähän ja ajattelin muuten vain mielenkiinnosta selvittää numeron. Vasta netin hakukoneiden avulla monen mutkan jälkeen löysin numeron pienellä piiperrettynä joltain sivulta.

Palvelunumeron olemassaolosta pitäisi tiedottaa paljon paremmin. Omituista, etten ole törmännyt esimerkiksi yhteenkään lehtimainokseen, jossa asiasta olisi kerrottu. Numero ei myöskään mitenkään pomppaa silmille niiden operaattoreiden kotisivuilta, joilla olen vieraillut. Nyt vaikuttaa siltä, että soittoja numeroon ei juuri kaivata ja että numero on olemassa vain siksi, että se on määrätty avattavaksi.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top