MAINOS

Sähköisten henkilökorttien määrä kaksinkertaistunut

Viihdeuutiset

Sähköisen henkilökortin menekki on kasvanut syksyn aikana merkittävästi. Syys- ja lokakuun aikana korttien kokonaismäärä on kaksinkertaistunut ja on nyt noin 30 000. Kysynnän kasvun taustalla ovat siruttoman henkilökortin poistuminen 1.9.2003, voimassaoloajan pidentyminen kolmesta vuodesta viiteen vuoteen sekä kortin hinnannousu marraskuun alussa. Lokakuun aikana jätettiin yli 9 000 henkilökorttihakemusta, syyskuussa hakemuksia jätettiin vajaat 5 000 kappaletta.

Syyskuun alusta alkaen kaikki poliisin myöntämät henkilökortit ovat olleet sähköisiä lukuun ottamatta alaikäisille ilman huoltajan suostumusta annettavaa ja väliaikaista henkilökorttia. Sähköisessä henkilökortissa on Väestörekisterikeskuksen myöntämä kansalaisvarmenne. Varmenteen avulla henkilö voidaan tunnistaa luotettavasti sähköisessä asioinnissa. Varmenne mahdollistaa myös juridisesti sitovan sähköisen allekirjoituksen sekä viestien ja asiakirjojen salauksen. Lisäksi uutena ominaisuutena kansalaisvarmenteessa on turvaposti: varmenteelle tallennetaan kortinhaltijan sähköpostiosoite, mikä mahdollistaa turvatun sähköpostiviestinnän. Turvapostiominaisuus on vapaaehtoinen, eikä siitä peritä erillistä maksua.

Kortti toimii myös virallisena henkilötodistuksena Suomessa ja
matkustusasiakirjana yhdeksässätoista Euroopan maassa. Sähköisen henkilökortin nykyinen hinta on 40 euroa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top