MAINOS

Ei linkkiä ilman järkeä

Kolumni

Mika Hyssi

Internetin toiminta perustuu linkkeihin. Linkit muodostavat verkon, jossa jokainen sivu täydentää toistaan. Näin siis ainakin periaatteessa. Ongelmia synnyttää väärät linkitystavat.

Tekijänoikeudet pätevät Internetissäkin. Kirjoittaja omistaa oikeudet teksteihinsä eikä valokuvia saa käyttää omilla sivuillaan ilman tekijän lupaa. Kuitenkin Internet on pullollaan sivuja, jotka rikkovat tekijänoikeuksia tavalla tai toisella. Sivun ylläpitäjä on vastuussa.

Väärä linkitystapa voi rikkoa tekijänoikeuksia. Hyvin yleinen virhe on upottaa omalle uutissivulleen juttuja toisesta lähteestä – lupaa kysymättä. Ristiriitoja saattaa aiheuttaa myös sivusto, jossa on uutislinkkejä toisiin palveluihin. Törkeää väärinkäyttöä on kopioida toiselta sivulta juttuja ja julkaista niitä omalla kotisivullaan, omalla nimellään.

Aina on hyvä kysyä lupa. Järjen käyttö on sallittua.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top