MAINOS

Paskajärven suojelu Äetsän kunnanhallituksessa

Uutiset

Samuli Kinnari

Äetsän kunnanhallitus kokoustaa tänään maanantaina. Esityslistalla on muun muassa Paskajärvenä tunnetun Pietimäjärven suojelu.

Pekka Mustakallio lähestyi 10. kesäkuuta kunnanhallitusta kirjeellä, jossa hän totesi muun muassa, että “Äetsän Pietimäjärveä pidetään nykyään yksityisenä maa-aineksen ja muunkin jätteen kaatopaikkana”. Kirjeessään Mustakallio esitti, että lammen täyttö lopetetaan, täytteeksi ajettu maa-aines ja jätteet poistetaan ja kuljetetaan niille kuuluviin paikkoihin, sekä Pietimäjärvestä ja läheisestä kalliomäestä muodostetaan yksityinen luonnonsuojelualue.

Paskajärvellä pidettiin 10. heinäkuuta katselmustilaisuus, jossa oli läsnä lähinnä alueen maanomistajia ja ympäristönsuojelusihteeri. Katselmuksessa todettiin, että täyttö ei ole tapahtunut Paskajärven alueella, vaan sen koillispuolella olevalla maa-alueella. Lisäksi todettiin, että täyttöaines ei ole ollut jätettä, vaan maamassoja ja puuta, joita maanomistaja on toimittanut paikalle aikomuksenaan saada alue tulevaisuudessa käyttökelpoiseksi peltomaaksi.

Paskajärven muuttaminen yksityiseksi luonnonsuojelualueeksi vaatii jakokunnan järjestäytymistä ja osakaskunnan lainvoimaista päätöstä suojelualueeksi hakemisesta tai suostumisesta. Katselmustilaisuudessa kukaan läsnäolijoista ei ehdottanut järjestäytymistä tai suojelualueen perustamista. Yhteenvedossa todetaan muun muassa, että täyttötyötä voidaan jatkaa puhtailla maa-aineksilla maanomistajan niin halutessa ja ennallistaa alue.

Äetsän kunnanhallitus päättänee tänään todeta, ettei Pekka Mustakallion kirje anna Äetsän kunnan osalta aihetta toimenpiteisiin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top