MAINOS

Kymppikunnista Ysikunnat

Uutiset

Samuli Kinnari

Kymppikuntien aluestrategia muuttui loppumetreillään Ysikuntien aluestrategiaksi, kun Mouhijärvi päätti jäädä strategian ulkopuolelle. Muut yhdeksän kuntaa ovat hyväksyneet strategian valtuustoissaan. Ensi vuoden alusta käynnistyvän strategian toteutusosion hallintokulut ovat 50 000 euroa, josta kunnat maksavat puolet asukaslukujensa suhteessa. Vammalan osuus on 7 892 euroa ja Äetsän 2 587 euroa.

Kuntien maksuosuuksilla katetaan yhteensä 25 000 euroa hallintokuluista. Toiseen puoliskoon on haettu valtionosuutta sisäasiainministeriön aluekehittämisrahoista verkottumalla Porin ja Tampereen aluekeskusohjelmien kanssa. Porin osuus on Satakunnan puoleisten kuntien asukaslukujen suhteessa 13 805 euroa ja Tampereen 11 195 euroa.

Ensi vuoden alusta perustettavan ohjelmatoimiston tehtävänä on muun muassa strategian kärkihankkeiden rahoituksen valmistelu, uusien kärkihankkeiden etsintä sekä strategian päivittäminen yhdessä elinkeino-, koulutus-, kulttuuri- ja hyvinvointifoorumien sekä kuntien nimeämän ohjausryhmän kanssa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top