MAINOS

Uusi verkkopalvelu helpottaa revontulten havainnointia

Viihdeuutiset

Samuli Kinnari

Ilmatieteen laitos on yhdessä Oulun yliopiston kanssa kehittänyt Auroras Now! -nimisen Internetissä toimivan palvelun, joka helpottaa revontulten havainnoimista Pohjois- ja Etelä-Suomessa. Euroopan Avaruusjärjestö ESA tukee hankkeen parhaillaan käynnissä olevaa pilottivaihetta.

Auroras Now! seuraa jatkuvasti Maan magneettikentän häiriöisyyttä Nurmijärven ja Sodankylän geofysiikan observatorioiden mittalaitteiden avulla. Kerran tunnissa päivittyvän näytön perusteella tiedetään milloin olosuhteet ovat suotuisat revontulten havainnointiin. Pimeään aikaan palvelin näyttää melkein reaaliajassa Sodankylän geofysiikan observatorion revontulikameran ottamaa kuvaa Pohjois-Suomen yötaivaasta. Auroras Now! -sivuilta löytyy kuvaukset myös edellisyön ja viime viikon aktiivisuudesta ja yleistä tietoa revontulista, niiden ennustamisesta ja avaruussäästä.

+ http://aurora.fmi.fi | Auroras Now! -verkkopalvelu

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top