MAINOS

Puhin logiikalla pyhien yhteyteen

Kolumni

Samuli Kinnari

Allekirjoittaneella on useampikin toteutumaton jouluperinne. Vuodesta toiseen suunnittelen esimerkiksi käyväni kuuntelemassa kauneimpia joululauluja ja vaeltavani perinteiseen Tuomaankirkkoon Pyhän Olavin kirkolle.

Varmasti toteutumattomilla jouluperinteillä on toteutumattomuudestaan huolimatta jokin merkitys. Ne kuuluvat joulun odotukseen ja tuottavat hyvää mieltä pelkällä olemassaolollaan. Nalle Puhkin muistaakseni totesi, että parasta ei ole hunajan syöminen, vaan hetki ennen sitä. Ehkäpä nautin toteutumattomista jouluperinteistä samalla logiikalla.

Tänä vuonna olen jo niin sanotusti kuunnellut kauneimmat joululaulut ja ylihuomenna luulen meneväni Tuomaankirkkoon, vaikka tiedän todellisuudessa kääntäväni kylkeä. Joku voisi pitää toteutumattomia jouluperinteitä saamattomuutena. Minulle ne kuitenkin ovat niitä kuuluisia arkipäivän pieniä unelmia.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top