MAINOS

Kotiinpaluu

In English, my dear. In English!

Ilkka Koskinen

Palasin eilen Suomeen kolmen kuukauden vaihdosta. Vielä on tehtävänä muutama essee, jotka pitäisi lähettää Salfordin yliopistoon saadakseni syksyn opinnot loppuun, niillä korvaan varsinaiset kokeet jotka paikallisille opiskelijoille olisivat tammikuussa. Kirjallinen kielitaitoni ei tällä viikolla saamieni palautteiden perusteella ollut juurikaan parantunut, suullinen sen sijaan tuntuu sujuvan paremmin kuin kolme kuukautta sitten. Opiskelu sinällään tuntui mielenkiintoiselta, vaikka englannin käyttö siinä vaatikin enemmän voimavaroja itse asialta.

Moni tuttu asia on tuntunut aluksi oudolta. Suomen kielen kuuleminen joka puolelta oudoksutti aluksi, samoin tietokoneen näppäimistössä saattaa vielä korvata ään aalla, vaikka se taas löytyykin. Kävellessä kotimatkalla vaistomaisesti katsoin ensin oikealle olettaen liikenteen vielä olevan vasemmanpuoleinen. Laivan tullessa Turun satamaan en ollut varustautunut näin pahoihin pakkasiin ja lumimyräkkään. Mutta kulttuurisokkia varsinaisesti tuskin voi kokea oltuaan kolme kuukautta pois kotimaastaan ja olenkin jo alkanut kotiutua.

Useimmat ikävät asiat englannista ovat alkaneet saada jo ihan myönteisen sävyn, eli aika on kullannut muistoja jo kolme päivää maasta lähdön jälkeen. Joitakin asioita taas jäi kaipaamaan, joten kokemukseni jäi mieleen myönteisenä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top