MAINOS

Joulutervehdyksiä postitettiin 53 miljoonaa

Uutiset

Samuli Kinnari

Suomalaiset yritykset ja yksityishenkilöt laittoivat tänä jouluna matkaan joulutervehdyksiä yhteensä 53 miljoonaa kappaletta.

Postissa joulun kiireitä ovat helpottaneet eri puolilla maata noin 3 500 jouluapulaista, jotka ovat lajitelleet tervehdyksiä. Jos kaikki joulun kortit laitettaisiin vaakaan, painoa kertyisi yli 300 000 kiloa ja niiden kuljettamiseen tarvittaisiin yhteensä 50 täysperävaunullista rekka-autoa.

Jouluviikon alussa voimakas lumipyry ja tuuli haittasi liikennettä ja viivästytti myös postinkulkua suuressa osassa Suomea. Tästä johtuen pieni määrä maanantaina 22. joulukuuta 1. luokan kirjeinä lähetetyistä joulutervehdyksistä ehti perille vasta maanantaina 29. joulukuuta.

Joulutervehdysten määrä on 1990-luvun puolivälin jälkeen vakiintunut noin 50 miljoonaan kappaleeseen. Suurin osa korteista lähetään Suomeen. Noin viisi miljoonaa joulutervehdystä postitetaan ulkomaille, enimmäkseen muihin Pohjoismaihin, Yhdysvaltoihin, Englantiin ja Saksaan.

Eniten joulupostia Suomessa saa vuodesta toiseen joulupukki. Posti kuljetti tänäkin vuonna joulupukille kaikkiaan noin 600 000 kirjettä ja korttia ympäri maailmaa, lähes 200 maasta. Tänä vuonna Joulupukki on saanut ensi kerran poikkeuksellisen paljon postia myös arabimaista.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top