MAINOS

Luvattomat paukut pois nurkista

Kolumni

Samuli Kinnari

Vuodenvaihteesta lähtien luvattomat ampuma-aseet ja räjähteet tilpehööreineen on voinut luovuttaa poliisille seuraamuksitta. Käytännön mahdollistavat ampuma-aselakiin, rikoslakiin ja poliisilakiin tehdyt muutokset. Aiemmin luvattomia aseita ja räjähteitä on voinut luovuttaa seuraamuksitta erityisten, alueellisten kampanjoiden yhteydessä.

Uusi käytäntö varmasti parantaa ympäristön turvallisuutta. Onhan jo alueellisten keräysten saldo osoittanut, että ihmisillä on nurkissaan aseita ja räjähteitä, joista halutaan päästä laillisesti eroon. Olisi hyvin surullista, jos vaikkapa ulkorakennuksessa pidetty isoisän aikainen räjähde pääsisi aiheuttamaan vahinkoa vain siitä syystä, että paukusta ei rangaistuksen pelossa ole uskallettu ilmoittaa.

Ilmoituksen luvattomasta aseesta tai räjähteestä voi tehdä esimerkiksi poliisin Internet-sivuilla.

+ http://www.poliisi.fi

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top