Environment Institute

Pieni kylä

Samuli Kinnari

“Hyvät kunnan ihmiset. Tervetuloa viikkopalaveriin tänne kahvihuoneeseen”, kunnanjohtaja Keijo Niemi aloitti kunnanviraston henkilökunnan viikottaisen kokouksen. “Esityslista on tällä kertaa tyhjä, joten voimme keskittyä pullan syömiseen, mikäli jollakulla ei ole jotain sydämellään”, hän jatkoi.
“Minulla olisi yksi astia… eh… asia”, totesi liikuntasihteeri Pirkko Mäki ja nyppi etusormella lautaselle pudonnutta sokerinpalasta. “Asia on nyt niin, että kylällä kiertää huhuja meidän palvelualttiudestamme. Eläkeläinen Lyyli Seivonen valaisi asiaa minulle hyvin kuuluvasti Kuoppalan kaupassa. Ympäristötoimi on tainnut töpätä”, Mäki sanoi.
“Jatka toki, Pirkko”, kunnanjohtaja Keijo Niemi kehotti.

“Niin… Kun tuolla ympäristötoimen puolella kuulemma vastataan nykyisin puhelimeen ‘ei’. Siis nostetaan luuri ja sanotaan ‘ei’. Ja kun asiakkaat ovat yrittäneet jatkaa puhelua, niin sieltä on vain jatkettu ‘ei, ei, ei'”, Mäki totesi ja sieppasi sokerinpalan suuhunsa.
“Jaa, jaa, vai sellaista. Mitä tähän sanoo ympäristötoimentarkastaja Matti Roike?” kunnanjohtaja Niemi tokaisi ja loi kysyvän silmäyksen toiselle puolelle pöytää.
“Öh… Me… ööh… ajattelimme vähän luoda kansainvälistä aspektia tähän työympäristöön. ‘Ei’ on lyhenne sanoista Environment Institute, jolla nimellä kunnan ympäristötoimi nykyisin tunnetaan. Päätin asiasta… tuota… tässä kun päätin ja ympäristötoimenlautakunta käsitellee asian joskus. Minun täytyy nyt lähteä toiseen palaveriin”, ympäristötoimentarkastaja Roike vastasi punastuen ja poistui vauhdikkaasti paikalta.
“Aha, selvä. Sittenhän kaikki on kunnossa. Kokous on päättynyt”, kunnanjohtaja Niemi sanoi ja kopautti nuijalla pöytään.

Pirkko Mäki jäi yksin kahvihuoneeseen istumaan. “Ympäristötoimessa vastataan ‘ei’ jostain aivan muusta syystä”, hän mietti itsekseen.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Rekisteriseloste

Tuoreimmat

Scroll to top