MAINOS

Oma kulutus seurantaan

Kolumni

Mika Hyssi

Suomen Asiakastieto Oy:n ylläpitämän luottotietomerkintärekisterin mukaan yksityishenkilöiden maksuhäiriöiden määrä on edelleen kasvussa. Viime vuonna yksityishenkilöiden maksuhäiriöitä tilastoitiin 13,3 prosenttia enemmän kuin vuonna 2002. Vuosittainen kasvu näyttää huolestuttavalta.

Ihmisten taloudenpidossa on parannettavaa. Nuorten maksuvaikeuksien lisäksi myös aikuisilla tuntuu olevan holtitonta rahankäyttöä. Rahaa kulutetaan enemmän kuin sitä palkkapussiin kilahtaa. Itse seuraan rahankäyttöäni hyvinkin tarkasti. Olen tehnyt Excel-taulukon, johon olen kirjannut vuoden alussa kaikki tulevan vuoden pakolliset tulot ja menot ja arvioidun maksupäivämäärän. Nyt tiedän esimerkiksi maaliskuun tilin saldon, kun kaikki toistuvat ruoka-, puhelin- ja sähkökulut sekä vuokra on vähennetty saldosta. Taulukkoa toki täydennettään sitä mukaa, kun uusia menoja tai tuloja kertyy. Taulukoinnin avulla budjettini ei kahtena edellisenä vuotena ole ollut alijäämäinen, paremminkin päinvastoin. Holtiton rahankäyttö kuriin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top