MAINOS

Tykillä kärpäsjahtiin

Kolumni

Samuli Kinnari

Perjantaiaamuna putkahtivat julkisuuteen Vaasan sosiaalitoimen suunnitelmat ehkäistä tukihuijauksia sormenjälkien avulla. Ajatus tuntuu hyvin absurdilta ja toivoa sopii, ettei vastaavia kuulumisia ala kantautua muista kunnista.

Vaasan sosiaalitoimi tuntuu lähteneen tykillä kärpäsjahtiin, vaikka tukien väärikäyttö ja huijaukset varmasti ovat valitettavia tosiasioita. Sormenjälkien ottaminen ja tarkistaminen väistämättä leimaisi sosiaalitoimen asiakkaita ja loukkaisi heidän yksityisyyttään.

Maksusitoumusten käyttötarkoitusten ja käyttäjien varmentamiseen on monia muitakin keinoja kuin sormenjälkien vertaileminen. Sitoumus voidaan esimerkiksi toimittaa sähköisesti tai faksilla ja asiakkaalta voidaan vaatia henkilöllisyystodistus.

Lieneekö niin, että olemassaolevien varmennuskeinojen käyttämistä jostain syystä kaihdetaan? Olisiko helpompi pyytää mekaanisesti sormenjäljet kaikilta kuin henkilöllisyystodistus tarvittaessa?

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top