MAINOS

Tauti leviää

Kolumni

Samuli Kinnari

Nettiasiat ovat jälleen kuluvalla viikolla olleet ansiokkaasti esillä. MyDoom-mato variantteineen on ahkerasti valloittanut verkkoa ja laittanut tietoturvayhtiöiden nörtit tosissaan paiskimaan töitä. Tieto leviää – ja siinä sivussa moni on saanut kotikoneelleen ei-toivotun kaverin.

Kun Internetiä oikein ryhtyy pohtimaan ottaa turhautuneisuus nopeasti vallan. Välillä ihmetyttää, miten verkko ylipäätään voi pysyä kasassa monine standardeineen ja käytäntöineen, joille vielä sivupotkuja antavat erilaiset haittaohjelmat.

Tihutyön tekijät ovat Internetissä – kuten reaalimaailmassakin – aina askeleen edellä muita. Muutenhan tihutöitä ei tapahtuisi. Oikeassa elämässä kodin ovi kyllä muistetaan lukita, mutta usein henkilökohtaistakin materiaalia sisältävät tietokoneet suojataan harmittavan leväperäisesti. Onhan sinulla virustorjunta kunnossa? Entä palomuuri?

Internetin huima kehitysvauhti verrattuna perinteiseen elämänmenoon näkyy esimerkiksi siinä, kuinka hitaasti niin sanottu virallinen yhteiskunta reagoi verkkojulkaisuihin. Vasta tämän vuoden alussa astui voimaan uusi sananvapauslaki, joka huomioi nettilehdet yhtenä viestintävälineenä.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top