MAINOS

Yli puolet työssä käyvistä aikoo jatkaa vähintään 63-vuotiaiksi

Uutiset

Mika Hyssi

Eläketurvakeskuksen ja Työeläkevakuuttajat TELA ry:n tutkimuksen mukaan eläkkeelle jäämisen arvioidaan myöhentyvän ikävälillä 60-62 yksityisalojen työntekijöitä koskevien tutkimustulosten perusteella. Toisaalta eläkkeelle jääminen aikaistuu 65 vuoden iästä 63 vuoden ikään, sillä vanhuuseläkkeen uusi alaikäraja houkuttelee monia. Tutkituista kolmasosa arvioi valitsevansa 63 vuoden eläkeiän. Runsas neljännes aikoo jatkaa työssä tätä pitempään. Työssä jatkaminen 65 vuoden iän jälkeen kiinnostaa vain pientä osaa.

Vuoden 2005 alusta vanhuuseläkeikärajat muuttuvat. Varhennetun vanhuuseläkkeen alaikäraja nousee 60 vuoden iästä 62 vuoden ikään ja varsinaisen vanhuuseläkkeen laskee yleisestä 65 vuoden iästä 63 vuoden ikään. Ansaitun suuruisen eläkkeen saa kahta vuotta aikaisemmin kuin nykyisin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top