MAINOS

Ystävänpäiväkortteja postitetaan yli viisi miljoonaa

Uutiset

Mika Hyssi

Ystävänpäivää 14. helmikuuta on vietetty Suomessa jo toistakymmentä vuotta. Postin mukaan ystävänpäivästä on muodostunut toiseksi suosituin korttipäivä joulun jälkeen. Viime vuonna ystävänpäiväkortteja postitettiin 5,2 miljoonaa, kun jouluna kortteja tippui laatikoihin arviolta 53 miljoonaa. Vuosittain kortteja lähetetään noin 70 miljoonaa.

Ystävänpäivän vietto vakiintui suomalaiseen merkkipäiväkalenteriin 1980-luvun lopulla. Maailmalla Valentinen päivä on paikoin jo satoja vuosia vanha perinne. Päivä muistuttaa ystävyyden ja rakkauden merkityksestä. Kertoman mukaan Valentinus-pyhimys lähestyi tuolloin ohikulkijoita kukkasin. Nykypäivänä ystäviä, tuttavia ja liikekumppaneita muistetaan korttien lisäksi myös pikku lahjoin.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

MAINOS
Mainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma ArtMainos: Vuorma Art
MAINOS

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top