Remonttitunnelmissa

Kolumni

Muutin vuodenvaihteessa palatessani Tampereelle yli seitsemänkymmentä vuotta vanhaan taloon. Asunto oli hienoksi remontoitu ja pian löytyi selitys linjasta poikkeaville ikkunoille. Huonossa maalissa oleville kaksinkertaisille ikkunoille ei ollut kannattanut tehdä mitään, koska taloyhtiö vaihdattaa ikkunat ja teettää isohkon julkisivuremontin.

Asukkaalle remontista sattaa tietysti olla pientä haittaa, ikkunoita käydään mittailemassa, parkkipaikkoja ja muitakin piha-alueita vähennetään ja ikkunoiden eteen tulee rakennustelineet. Tällaisista asioista olin jo etukäteen huolissani, mutta ehkä se ei kannata.

No, onneksi tarkemmassa tarkastelussa huomasin, että telineet pystytetään omien ikkunoideni eteen vasta viimeiseksi, joten eivät ne siinä kauaa ole. Onhan siitä asukkaallekin hyötyä, jos vetoisuus vähenee ja sisäpihanäkymät paranevat. Kun eivät vain maalaisi keltaista taloamme korallinpunaiseksi, mikä oli yksi vaihtoehto näytelevyistä päätellen. Vanhassa talossa on tunnelmaa, jonka soisi säilyvän.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top