Onko sinulla lottakuvia?

Kolumni

Rintamanaisten säätiö valmistelee viidettä kirjaansa, joka aikaisempien tapaan kertoo viime sotien ajan elämästä. Teos tulee sisältämään lottien ja muiden sotatoimialueilla työtä tehneiden naisten muistelmia sekä valokuvia heidän koulutus- ja palvelusajaltaan.

Kuvakeräys päättyy toukokuussa ja toivomme saavamme mahdollisimman paljon aineistoa jäljennöskuvattavaksi. Kaikki kopiot talletetaan säätiön arkistoon, osa tulee kirjaan. Kuvat palautetaan omistajilleen kesäkuussa.

Tärkeätä on, että kuvan mukaan laitetaan tiedot sen henkilöistä, kuvausajasta ja -paikasta. Meitä kiinnostaa myös kuvan sisältöön liittyvä tarina, kokemus, tapausselostus jne. Lyhytkin kertomus on tervetullut.

Rintamanaiset ovat jo iäkkäitä eikä moni enää jaksa etsiä kuvia tai kirjoittaa muistojaan paperille, vaikka halua olisi. Siinä tapauksessa nuoremmat voisivat ojentaa auttavan kätensä ja toimia kirjureina ja postittajina – näin pelastettaisiin arvokasta ja elettyä historiaa jälkipolville.

Hely Alhainen
Rintamanaisten säätiön asiamies

Veistämönkj 4 B 30, 20100 Turku
posti@rintamanaistensaatio.net
p. 050 379 5821

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top