Lähiruokatuotannolla työtä, rahaa ja terveellistä ruokaa

Kolumni

Puhtaat elintarvikkeet ovat meille kaikille tärkeitä. Elintarvikkeiden puhtaudesta voidaan varmistua vain, jos elintarvikkeen alkuperä on selvillä. EU:ssa valmisteilla olevat säännökset, jotka vaikuttavat siihen, että elintarvikkeiden valmistusmaaksi voidaan laittaa pelkästään EU, ei tue lähiruoan tuotantoa. Myöskään EU:n maatalouspolitiikan vaatimusten mukainen tilakokojen kasvattaminen ei saa olla yksisilmäisesti ainoa maatalouspolitiikkamme ohjenuora. Niille maatiloille, joilla ei ole halua tai mahdollisuuksia kasvattaa tilakokoaan, pitää antaa mahdollisuus saada toimeentulonsa lähiruokatuotannosta ja siten edistää alueellista hyvinvointia työpaikkojen ja rahavirtojen alueella pysymisen, laadukkaan ja ekologisesti vähemmin kuljetuskustannuksin – tuotetun ruoan ja paikallisten ruokakulttuurien säilymisten myötä.

Kansallista maataloustukea on maksettava riittävästi jatkossakin sen turvaamiseksi, että alkutuotantokustannuksiltaan maailman kalleimpiin kuuluvan kotimaisen ruoan myyminen kohtuuhintaa suomalaisille kuluttajille pysyisi mahdollisena. Tuki ei kohdistu vain maatalousyrittäjille, vaan sillä turvataan terveellinen ruoka ja turvallisuuspoliittisesti elintärkeä ruoan huoltovarmuus meille kaikille

Kansanedustaja Leena Rauhalan puhe 18.4.2004 pidetyssä Kihniön kristillisdemokraattien paikallisosaston kokouksessa

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Seuraava:

Edellinen:

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat

Scroll to top