Tove Janssonin kunniaksi uusi Muumi-postimerkki

Uutiset

Elokuussa ilmestyy uusi muumiaiheinen postimerkki. Muumiperheen luojan, kuvataiteilija-kirjailija Tove Janssonin (1914-2001) syntymästä tulee tuolloin kuluneeksi 90 vuotta.

Yleisväriltään vaaleansinisessä 1. luokan ikimerkissä on kuvattuna Nuuskamuikkunen ja Muumipeikko. Valkoinen Muumipeikko on merkissä kohokuvioituna, mikä tuo merkkiin aavistuksen kolmiulotteisuutta. Kuva-aiheina olevat Tove Janssonin alkuperäispiirrokset kuuluvat Oy Moomin Characters Ltd:n kokoelmiin. Merkin on suunnitellut graafikko Päivi Vainionpää.

Postimerkki painetaan erikoispintaiselle paperille, joka on postimerkkimaailman uusinta uutta. Lähes nukkapintaista kangasta muistuttavan, pehmeän erikoismateriaalin on postimerkkikäyttöön kehittänyt ranskalainen Cartor Security Printing -turvapaino. Suomen Posti ottaa tämän uudenlaisen postimerkkipaperin käyttöönsä ensimmäisten joukossa.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat