Laulujoutsenilla ennätyspoikue Äetsässä

Uutiset

Viime päivien aikana laulujoutsenen poikaset ovat monin paikoin kuoriutuneet ja nyt poikueet ruokailevat rantaruovikon suojassa. Tavallisesti laulujoutsenilla on 4-5 poikasta. BirdLife Suomesta kerrotaan, että Äetsässä laulujoutsenparin on kuitenkin havaittu huolehtivan yhdeksästä poikasesta. Mikäli kaikki poikaset ovat parin omia, saattaa poikueen koko olla jopa maailmanennätys. Toisaalta on myös mahdollista, että joukossa on adoptiopoikasia toiselta parilta.

BirdLife Suomi selvittää lintuharrastajien ja suuren yleisön avulla kansallislintumme pesimäkannan määrää. Lisäksi tutkitaan laulujoutsenen pesintämenestystä eri puolilla Suomea sekä pesien ja poikueiden jakautumista eri elinympäristöihin. Havaintoja voi ilmoittaa internetissä osoitteessa http://www.birdlife.fi ja BirdLife Suomen paikallisyhdistyksille.

Tilaa uutiset sähköpostiisi

Uutiskirje on ilmainen.

Tilaa Uutiskirje

Uutiskirje on ilmainen.

Tuoreimmat